lördag 17 mars 2018

Var är pashminasjalar?
Pashmina är i folkmun namnet på det mest lyxigaste, mjukaste, varmaste och lättaste naturliga materialet i världen. Pashmina ska kallas “Kashmir” eller “Cashmere” (internationellt) och kommer från Capra Hircus-getens innerpäls, särskilt under halsen. Ju högre upp geten lever desto finare blir pälsen. Genuina cashmere-fibrer är mindre än 19 mikroner, eller en 1/6 så tunn som en människas hårstrå. .

Pashminasjalarna vävs för hand av våra skickliga nepalesiska hantverkare för att bli till dessa fantastiska ting. Varje sjal tar flera timmar att färdigställa. Från det att kamma en get, till att samla dess päls, till att spinna garnet, väva, färga och göra färdigt plagget krävs en stor mängd arbete och kunskap. Varje sjal är unik. Många butiker säljer sjalar som är maskinvävda och massproducerade. De är aldrig i samma höga kvalité och har inte alls samma känsla.

Pashminasjalar har varit populära i den indiska aristokratin under mer än 500 år. Efterfrågan för pashminasjalar har kraftigt ökat i väst sedan 90-talet. Som du kanske märker, är de såpass sköna och vackra att man ofta ser dem burna, även under sommaren!

Du hittar våra pashminasjalar och cashmere på www.mypashmina.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar