måndag 14 augusti 2017

Våra pashminasjalar är omsorgsfultt tillverkade för hand i Nepal

Ett löfte om absolut topp-kvalité.

Vi som äger Mypashmina, (Caroline och Paul), har spenderat många månader i Katmandu i Nepal för att förbättra tillverkningen och skapa strikta rutiner för kunna få de fantastiskt fina produkter som vi har.

Det finns många steg i processen både för vävda och stickade plagg i cashmere. Vid varje steg kontrolleras varan flera gånger för att se till att den lämnar fabriken i perfekt skick.

Vi har ett dedikerat kvalitetskontroll-team i Katmandu vars enda uppgift är att kontrollera varorna. De har incitament för att finna fel.

Det betyder att vi kan erbjuda produkter som är av exceptionell kvalité. Om det skulle vara så att något inte skulle anlända till dig i den förväntade standarden kan du returnera utan extra kostnad så kan vi byta eller tillverka plagget åt dig igen. Det händer extremt sällan. Man behöver dock tänka på att plaggen inte ser ut som massproducerade super-perfekta plagg – utan de har små oregelbundenheter såsom man får med plagg som tillverkats för hand – exempelvis en väv som inte ser kliniskt rät ut och till exempel fransar på sjalarna som inte är onaturligt raka. Handgjorda pashminasjal har personlighet och en fantastiskt skön känsla som inte går att få i massproduktion där de vävts med maskin.Etiskt producerad cashmere

Det bästa sättet att ta tempen på arbetsmiljön är att se över hur lång tid personalen väljer att stanna kvar. Tar de anställda första bästa möjlighet att byta till en annan arbetsplats?

Vi har samarbetat med samma team sedan starten 2002. Fabriken har tvingats flytta 3 gånger under åren (en gång på grund av jordbävningen 2015) men de som jobbar hos oss har också flyttat med. De enda förändringarna är egentligen expansationen – att vi har kunnat rekrytera fler och fler under åren.

När vi först startade gjorde vi en hemlig undersökning där vi hyrde in en tolk som hjälpte oss att intervjua samtliga medarbetare utan att säga till innan eller berätta vad det handlade om. Nu känns det lite smålustigt för vi vet att vi har engagerad personal som trivs men då var det viktigt för oss att kolla att styrelsen verkligen brydde sig om de anställda – och även när vi inte var på plats. I starten spenderade vi 2-3 månader om året med att jobba i och från fabriken. Efter den fruktansvärda jordbävningen 2015 samlade vi tillsammans med underbara kunder in tillräckligt mycket pengar för att kunna reparera två av våra anställdas hus som förstörts.

Om du har vägarna förbi är du alltid välkommen att besöka fabriken och se efter själv i Katmandu.

Ta reda på mer och se våra produkter på www.mypashmina.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar